Skip to content

Venedig, dag 2

9 maj, 2015
tags:

Dag två ägnade vi åt lite mer såhära kulturella saker. Vi gick till dogepalatset igen, men den här gången gick vi in också, och varvade att skämta mycket om doge och om dogens fåniga mössa (”Det är så man vet att han bestämmer, han har fånigast mössa men folk lyssnar ändå.” ”Man walks down the street in a hat like that, you know he’s not afraid of anything”) med att försöka ta in mängden guld och prål och det mycket komplicerade politiska systemet. Och räkna ut hur många av vårt hus som skulle gå in här, i ett av Europas största rum. Tror vi kom fram till kanske tio stycken, beroende på om vi kunde stapla dem eller inte.

Jättestor sal

Jag gillade att det var maffiga tak med guld och målningar och sniderier, och så kunde man se de grova plankorna i hörnen.

Taket

Vi hade läst om en stor samling med gamla kartor och jordglober som vi var pepp på, men det visade sig att Rosseau-utställningen som precis öppnat hade tagit över det rummet så det var kört. Men det var intressant ändå att knalla omkring där.

Vi gick också till Peggy Guggenheim-samlingen och drömde om att äga Picassos Poeten (jag) och tavlor med fyrkanter i olika färger (Handendär.)

Guggenheim

Obs, det där är inte Poeten, innan någon får för sig att jag tror eller påstår det.

Vi har också ätit pasta och pizza och tiramisú. Förstås. Vi fortsätter med principen ”gå omkring tills vi börjar känna oss lite hungriga och hittar något som ser lagom trevligt ut” och är det någonstans man vågar göra det är det nog Italien.

Över lag kan man komma undan med att bara gå omkring i Venedig och inte ens sikta på några särskilda saker, det är bara fint precis överallt. Jag skulle kunna ladda upp bild på bild på bild som ser ut som vykort. Och så hittar vi roliga små butiker och gallerier och skyltar och hus och kyrkor och allt möjligt.

Det är bra att semestra med någon som också gillar att promenera vilse. Även om man blir lite trött i fötterna.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s