Skip to content

Jag är ett geni

14 oktober, 2014

Igår kväll twittrade jag att jag ville ta fram en app som kunde lära sig ungefär när värktabletter började tappa effekt, så att den kunde påminna en om att ta en ny laddning innan mensvärken hann komma igång igen. (Tänker mig att man trycker på en knapp när man tar en och när det börjar göra ont nästa gång, så efter några dagar eller kanske några cykler så är den med på banan. Nåt sånt.)

Handendär frågade vad den skulle heta. SHUT THE FUCK UP UTERUS, svarade jag. Han var inte helt såld på namnet men jag tror det kan bli hur bra som helst.

Däremot så har ju förstås appen sina svagheter. Till exempel om man vaknar vid sådär halv sex för att det var lite o-fas och det nu hunnit gå typ tio-elva timmar sen sist man tog en värktablett och mensvärken har hunnit komma tillbaka i full styrka, så pass mycket att man vaknar av att det gör ont. Så får man gå och ta en ny och sen försöka med både värmekudde och en varm dusch i mörkret (var för sig, inte samtidigt) och djupandas tills det börjar funka, och sucka över att livet är ondskefullt. Då kommer ju appen inte kunna hjälpa en – eller, den skulle väl kunna väcka en vid två-tre och säga att du, nu borde du kanske. Men det är inte heller optimalt.

Det här är alltså ett helt hypotetiskt exempel. Jag är inte trött och dusch-torr på benen. Nejnej, inte alls.

Men jag tror ändå på app-idén.

Annonser
6 kommentarer leave one →
 1. jullan permalink
  14 oktober, 2014 9:10 f m

  Varför inte ”FUCK YOU-TERUS!”

 2. Kristine permalink
  14 oktober, 2014 12:23 e m

  Plus en på den idén. Gärna kopplat till mensapp, så att den kan säga ”nu är det 27.5 dagar sen du behövde ta värktablett för mensen, har du med dig en så att du kan ta vid första symtom?”

 3. 14 oktober, 2014 1:50 e m

  Det låter som om du behöver en diabeteshund, fast mensvärkshund. Som känner på lukten när din tablett har släppt och väcker dig.

 4. 22 oktober, 2014 12:03 e m

  Bra idé med en app som hjälper en med att komma ihåg att lätta på det innan man slås av en vägg av smärta. Det måste vara riktigt jobbigt att hitta sätt att inte torka ihop som ett litet russin i huden.

  Ville bara säga att din blogg är härligt jordnära, det finns kraft bakom det du skriver om. Underbart.

  //Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s