Skip to content

Ett väldigt fejkat liv

7 oktober, 2014

När man ska fota och visa en lägenhet för försäljning så sägs det att egentligen ska det skapas en illusion, där du lurar den tänkta köparen att tro att livet kommer att se ut på ett visst sätt om de flyttar in där. Att de kommer bli en person som har det så som det ser ut.

Du rensar i garderoberna så att hen ska tänka det är så rymligt, jag kommer alltid ha plats i garderoberna. Du städar undan och ställer fram fina snittblommor så att hen ska tänka det kommer alltid vara städat, jag kommer vara en person som har fina snittblommor. Du köper en dyr duschtvål så hen ska tänka jag kommer vara en person som duschar lyxigt. Och så vidare.

Det som ingen antagligen någonsin tänker på visning är vad vissa saker också betyder. Inga papperskorgar ska väl antagligen betyda att man inte påminns om att det kan finnas skräp i världen, men betyder också att det inte finns någonstans att slänga det skräp som faktiskt finns i vardagen. Och för den som försöker leva i lägenheten mellan visningar blir det till att hänga upp plastpåsar på handtag.

Det finns inte heller några diskborstar i drömlägenheten. Vilket väl då ska lura köparen att tänka att här kommer man aldrig behöva diska, men är bökigt för den som bor i lägenheten och får rota fram och rota undan dem. Och så vidare.

Fejk och opraktiskt. Men det går inte att skita i det, för när allt är rensat och stylat ser en helt vanlig välstädad lägenhet helt gräslig ut i jämförelse. Typ.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. 8 oktober, 2014 10:13 e m

    Ja! Det är verkligen inredningstidningsaktigt i svenska annonser. Inte som i colombianska…
    http://colombialiv.blogspot.com/2011/04/hemnet-vs-metrocuadrado.html

    • 9 oktober, 2014 8:52 f m

      Det intressanta är ju att det inte ens riktigt är inredningstidning, för där får det finnas mer personlighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s