Hoppa till innehåll

Att stimulera teknikintresse

30 april, 2014
tags:

Kom att tänka på en sak till, apropå tanken att jag skulle ha pratat om sminkappar för att göra kvinnor intresserade av teknik.

Det är ju ett jättekonstigt resonemang. Om du visar kvinnor appar om smink blir de väl rimligen intresserade av smink? På sin höjd blir de kanske intresserade av appar för att se om det finns andra appar med information eller funktioner de kan ha nytta av. Att tipsa om appar som hör till folks intressen eller behov gör kanske att de använder teknik på nya sätt, men det gör dem inte automatiskt intresserade av det.

På samma sätt som man inte blir intresserad av teknik för att man använder en tvättmaskin, eller intresserad av bokbinderi för att man läser en roman. (Även om vissa förstås blir, precis som vissa kan bli intresserade av teknik när de får lära sig om appar..)

 

 

One Comment leave one →
  1. 30 april, 2014 11:36 f m

    Ja. Men blir vi på något sätt överens. Man kan vara en duktig användare av tekniska produkter utan att vara ett enda uns nyfiken på hur de skapats. Teknik = Praktisk konst.
    Man kan gilla konst utan att vara konstnär. Men det är klart. Man kan visst vara konstexpert utan att själv kunna skapa konst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s