Skip to content

Nytt år, ny kropp?

31 mars, 2014
tags:

Ok, vi börjar närma oss ett avbetat kvartal på det nya året. Och det känns inte som att något förändras. Det hetsas fortfarande om kroppar och vikt. Hela hela tiden. Löpsedlar och reportage och hur vi pratar om oss själva. Det är nästan värst det där som är i förbifarten, kan jag tycka ibland — någon som utan att mena något särskilt med det pratar om sin egen vikt eller kropp, eller någon annans, som att det var helt självklart att man borde gå ner fem kilo eller inte äta den där semlan eller vad det nu kan vara. När det nästan ingår i det sociala smörjmedlet att vara småelak mot sig själv och bonda över dåligt samvete och ledsnad.

Jag tycker inte det ska vara så. (Duh.)

Jag tycker inte att vi ska lova att 2014 blir året då vi alla lägger av med allt sånt där, för det är inte ett rimligt löfte och precis som andra benhårda (nyårs)löften är det ganska stor risk att man misslyckas och då lägger av helt. Men vi kan ju åtminstone tänka lite på hur vi pratar, hur vi tänker på oss själva, och hur vi behandlar kropp och själ. Vara lite snälla. Tänka lite långsiktigt och lite konstruktivt. Typ.

(Ett led i det är förstås att köpa Kroppspanik. Erfarenhet och många mejl säger mig att den faktiskt kank göra skillnad. Det finns hjälpsamma länkar till höger. Ahemhemharkel.)

Annonser
9 kommentarer leave one →
 1. julia permalink
  31 mars, 2014 6:22 e m

  bra påminnelse. känner igen mig själv i att slentrian kroppspanika.

 2. 31 mars, 2014 8:34 e m

  Mmm, precis! Dom i förbifarten. Först ser man en vacker naturbild på Insta men så handlar bilden egentligen om träningsrundan som ska ge viktminskning inför bikinisäsongen.

 3. Magnus permalink
  7 april, 2014 6:30 f m

  snyggt debatterat i P1,kära Julia,håll ut ,stå fast,kram fr Magnus

 4. Isabella P permalink
  7 april, 2014 8:22 f m

  Vet du hur glad (och lättad) jag blev när jag hörde dig i morse på P1? Väldigt! Är så fruktansvärt less på att bantning, självsvält och hetsträning ses som något normalt och eftersträvansvärt. Hoppas att diskussionen aldrig tar slut och att alla läser din bok <3

 5. Magnus permalink
  7 april, 2014 4:45 e m

  Den som gjort flest triathlon innan han/hon dör, vinner;-)
  Själv tar jag en promenad och lyssnar på fåglarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s