Skip to content

Biggest besvikelse

5 april, 2013
tags:

Det kanske inte är någon som egentligen undrar vad jag tycker om kampanjen för Biggest Loser. Ganska lätt att gissa, liksom. Det är gamla vanliga om någon inuti en som vill ut, och som kommer att få och kunna göra allt det där du vill.

Tydligen är det några av deltagarna som säger att de sökt bland annat just för att hitta kärleken, och det kan de väl få säga. Men: Det är inte nödvändigtvis deras vikt det handlar om. Det kanske kan vara en självförtroendefråga som spelar in, men det finns inget som säger att bara de går ner i vikt kommer de att hitta kärleken och allt blir Disneyfilm med sjungande små djur. Delvis för att man fortfarande kan vara osäker och otrygg även med den nya kroppen — men också för att det inte finns några garantier nånsin för att man hittar någon. Man kanske inte hittar någon man klickar med, man kanske inte får det att funka, man kanske tröttnar, man kanske hundra tusen saker som inte har något att göra med hur man ser ut.

Jag säger det om och om igen: Du förtjänar inte något mindre nu för att du ser ut på ett visst sätt, och du förtjänar det inte mer sen om du ser annorlunda ut. Och du kanske blir besviken om du väntar på någon som kommer och svingar sitt trollspö.

(Särskilt om det visar sig att du är skitjobbig oavsett.)

(Som tur är står Handendär ut med mig ändå.)

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s