Skip to content

Katter och utmattning

6 mars, 2012

Den lilla katten som höll på att stryka med för två år sen började kissa blod i helgen, så vi fick åka till djurakuten och ta massa prover. Igår fick vi veta att njurfunktionen ser bra ut och hon har inga infektioner, och Handendär ska ta henne till en ultraljudsundersökning senare idag.

Men inatt började hon kräkas igen, och hon vill inte äta eller dricka, och den stora katten har tratt på sig igen för att då och då får hon en knäpp och slickar sig på magen så hon får sår och lipom och skit. Och så krafsar hon på den KRAFS KRAFS KRAFS på plasten och det låter och det går inte att somna om och man är orolig för den lilla katten och lite konstant småorolig för den stora katten och… Alltså. De är mina djur och jag tycker gräsligt mycket om dem och är helt beredd att lägga ganska mycket tid och pengar på att de ska må bra — har för den delen genom åren redan lagt ganska mycket tid och pengar — men där och då vill jag liksom bara få sova. Men man kan inte stänga ute ynkliga små katter ur sitt sovrum, inte heller ringa jobbet och säga att man stannar hemma för att klappa dem och vila. Man behöver sova och man vet inte riktigt vad man ska göra. Mer än klappa dem och säga åt dem att skärpa sig.

Så trött. Orolig. Trött.

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. Åsa permalink
  6 mars, 2012 10:27 f m

  vet precis.
  precis.

  (har hört att det finns nya ”trattar” som är mer som såna där sovkragar som man har när man sover på flyg, men har inte provat o vet inte om de är bättre).

  • 6 mars, 2012 11:47 f m

   Ja, jag har också sett dem men jag misstänker att hon skulle kunna slicka runt dem. Eller så får vi testa. Tack för påminnelsen.

 2. 6 mars, 2012 5:19 e m

  Hur har det gått för kissen?

  • 6 mars, 2012 5:21 e m

   Hon har cystor på njurarna och får dropp ikväll och imorgon, däremellan ska vi försöka sprutmata henne. Det ser inte jättebra ut.

 3. 7 mars, 2012 11:22 f m

  Uäk så trist! Jag lider med dig och missen! Skickar över lite tankar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s