Skip to content

Risotto korvetto

25 februari, 2012

När Handendär var fem-sex år gammal vann han en recepttävling! Med lite hjälp från Mammadendär hittade han på maträtten risotto korvetto, och vann typ arton paket hotdogs. Igår fick jag uppleva denna stora gastronomiska delikatess på riktigt.

Jag har också fått tillstånd att dela med mig av receptet.

För två rejäla portioner:

Två dl basmatiris
En burk (400g) krossade tomater
Tre Scan hotdogs
En gul lök
Frysta ärtor (obs frysta säger Handendär)
Oregano (fast jag fick med basilika för vi hade ingen oregano; ”det ska vara torkad oregano, inget fusk med färsk”)

Finhacka löken och stek i lite olja i botten på en kastrull. Häll i allt riset och rör om. Fyll på långsamt med tomaterna under omrörning så riset suger upp vätskan. När tomaten är slut kan man fortsätta med en eller ett par deciliter vatten. När riset börjar bli färdigkokt tillsätter man ”lagom mycket” frysta ärtor, och korvslantar. Tillsätt salt och torkad oregano efter smak.

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. Ylva permalink
    25 februari, 2012 10:01 f m

    Vad tyckte du då?

    • 25 februari, 2012 2:02 e m

      Jo, gott, fast riset var inte helt färdigkokt tyvärr.

  2. 25 februari, 2012 2:34 e m

    Det lät ju gottigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s