Skip to content

Mina grejer och din skit

6 januari, 2012

Hittade ett inlägg hos Seventeen doors, om det här om hur man gör när man flyttar ihop (och ska få plats med två uppsättningar saker och smaker). Funderade lite och insåg vilken tur vi ändå haft som hade möjligheten att flytta tillsammans till något nytt, även om det var efter att vi bott ihop i över ett och ett halvt år. Redan i gamla lägenheten gjorde vi en del, flyttade om och hittade saker på loppis och Handendär petade in orange detaljer lite varstans där de fick plats. Men det var liksom ändå min lägenhet där han pusslade in sina saker. Och med tanke på att han bott i en studentlägenhet på sjutton kvadrat i ett par år innan det, hade jag ofrånkomligen mer saker. (Fast proportionerna var kanske inte riktigt vad man skulle tro — de mängder saker som den mannen tetrisat in på dessa kvadrat- och kubikmeter… Jag började nästan gråta när han plötsligt kom ihåg sitt förråd.) Och de stod där de stod, det mesta fick bara plats på ett eller två sätt.

Men nu har vi inrett tillsammans. Vi har spånat färger och målat, vi har funderat på vad vi skulle behålla, vad som inte skulle få plats, vad vi gärna skulle byta ut. Var saker ska stå. Hur vi tänker. Och med undantag för att han vill ha alla sina fina kuddar i soffan (vi kompromissade lite med antalet) och världens största whiteboard (vi kompromissade genom att han får, eh, typ en hel vägg till sin whiteboard) så har vi varit ganska överens.

Och det är väldigt fint att ha något som så mycket känns som Vårt hem.

Det är nog snart dags för en ny Cribs-video, nu när det börjar bli någorlunda färdigt och granen är borta. Eller, med tanke på mitt jobb, så borde jag kanske göra ett litet fotoreportage.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. 6 januari, 2012 11:44 f m

  När vi flyttade ihop hade vi likadana bokhyllor, bara att ställa ihop. Båda hade svarvita foton, som passade väl ihop.

  Nästan som att vi var menade för varandra. ;)

  Det vi hade som den andra hatade fick bo i arbetsrummet. Det är en bra regel. Allt man vill ha som den andra hatar får bo på den egna sidan där.

  • 6 januari, 2012 11:45 f m

   Haha, sjukt bra regel!

   • 6 januari, 2012 5:36 e m

    Så har vi det också! Vi till och med bestämde att det skulle vara extremt tydligt vems sida som var vems. De svarta blanka ytorna och tekniska prylarna på hans sida och den orientaliska matten under det gigantiska träskrivbordet på min sida. Plus ca en miljon askar med pärlor i. Så himla fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s