Skip to content

Lösa bröllopstips

25 maj, 2011

Jag skojade på Twitter att jag borde blogga om alla saker jag/vi/han funderat på till bröllopet men förkastat av olika skäl. Någon sa ja tack hemskt gärna, så här kommer ett urval av saker som kan vara roliga. (Urvalet innebär ”saker jag kunde komma ihåg på rak arm”.)

M&Ms — man kan specialbeställa chokladpluttar med sina initialer eller till och med sina ansikten på. Eller för den delen bara beställa en större mängd i en särskild färg. Här.

Tvåpartssilikon (eller vanligt jäkla formsilikon antar jag)– vi köpte faktiskt en förpackning, men den blir sparad till nåt annat. Tanken var att vi skulle gjuta egna tårtdekorationer i choklad; man blandar ihop de två komponenterna så de blir en massa, trycker ner det man vill gjuta av, låter stelna, och sen kan man gjuta massa choklad-vad-det-nu-är. (Vi hade tänkt kugghjul och skruv- och mutterhuvuden.)

Fotobås — alltså inte ett sånt stort som man kan hyra, utan en kamera som är riggad så den tar fyra bilder i kort följd och sen går bilderna genom en dator som gör om dem och pluttar ut dem genom en skrivare så de ser ut som en sån fotoremsa. Handendär programmerade faktiskt en variant och vi testade lite, men bestämde oss för att vi inte orkade ha det extraarbetet på dagen. Här kan man hitta ett sätt att göra det om man inte programmerar själv.

Gästbok — satan vad många olika roliga varianter det finns. Jag gillar tum-trädet, att man ritar ett träd på ett stort ark och så får folk splaffa dit ett tumavtryck som löv, och skriva sitt namn. Ingen behöver hitta på något smart eller djupt att skriva, men man får ett fint minne av gästerna som man sen kan rama in och sätta upp om man vill.

Bubbelpistoler — vi funderade på att ge de minderåriga gästerna (eller alla som ville ha) såpbubbelpistoler. För att de är sjukt roliga. Men de som var billiga var nästan alla såna som man doppar i ett kar som man håller i handen, och det kändes lite väl kladdigt och lite riskabelt. Det finns annars såna som man typ fyller på, men de var lite dyra.

Och så jordnötssmörochsyltceremonin förstås. Om ni använder den får ni gärna höra av er.

(Efter bröllopet kan jag skriva om de saker vi faktiskt valde att göra. Men än så länge får de vara lite hemliga.)

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. Viktor permalink
  25 maj, 2011 1:11 e m

  Det här är silikonrelaterat, och du kanske redan har sett det. Man kan billigt blanda vanligt byggsilikon med majsstärkelse (t.ex: http://boingboing.net/2010/10/13/how-to-make-cheap-ca.html). Det blir både bra och billigt. Däremot är jag osäker på om det är okej för mat, byggsilikon kanske inte är okej att äta. Däremot helt okej för konstiga prylar i allmänhet.

  • 25 maj, 2011 1:14 e m

   Intressant — inte sett, faktiskt.

   (I kommentarerna står att om man använder köks- eller akvariesilikon, alt. rent silikon, ska det vara OK för matpyssel, dock inte badrumssilikon.)

 2. 25 maj, 2011 1:21 e m

  Fantastiska idéer! Gästbok hade jag inte ens tänkt på. Måste skriva ned.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s