Skip to content

Frågor och svar, del ett

6 januari, 2011

HeyLeon frågar: Jag har en hel hög med Threadless-tröjor hemma som jag aldrig använder! Jag trivs inte i den höga T-shirtkragen lägre. Men jag älskar ju trycken och vill inte slänga. Några tips på vad jag kan göra med dem?

Om du vill fortsätta använda dem som tröjor finns det jättemånga saker du kan göra, till exempel bara klippa av kragen och göra en ny ringning. Man kan dekonstruera tröjor på hundratals olika sätt, det finns massa böcker och sajter om det. Annars kan du rama in dem, göra kuddar, eller sy ett stort nördigt lapptäcke.

SQUEEEE frågar: Jag såg att du hade en angry squid of anger-tröja, vilket får mig tro (hoppas) att du är nerdfighter. Är du det?

Jepp! Älskar Vlogbrothers.

Katta Kvack undrar: Vem skulle du helst av allt intervjua – om du fick välja precis vem som helst (som lever)?

Oj. Jättesvår fråga. Hm. Antingen skulle jag vilja träffa någon halvokänd person som levt jättelänge och gjort massa balla grejer. Eller så kanske… Jason Segel. Han verkar rolig.

Christian frågar: Gick du på JMK hösten 2007?

Jag fick räkna en extra gång, men ja, det gjorde jag.

Anders frågar: Med tanke på din blogg kroppsbilder och det du skrivit där, hur tänker du kring såna saker som naturism. Ser du några likheter och är det nåt du själv praktiserar?

Jag tycker det är trevligt att vara naken, och skulle inte ha något emot att hänga på naturiststränder. (Dock är Handendär lite obekväm med offentligt näckande, så det blir inga såna semestrar.) Jag kan tycka att samhällets inställning till den nakna kroppen är lite underlig. Däremot är jag inte naturist i bemärkelsen att jag aktivt söker mig till såna ställen eller ser mig själv som nåt slags naken-aktivist.

Fredrik frågar: Vad skulle du jobba med/hur skulle du leva om du var ekonomiskt oberoende?
Jag skulle nog jobba med typ samma saker, fast mer fritt och galet eftersom jag kunde finansiera projekt själv. Jag skulle kanske bo större och resa mer, men annars typ samma.

Tror du på ett liv efter döden?
Nej. Jag tror att det tar pangbomstopp, även om det är lite läskigt att försöka tänka på det.

Vilken är den finaste platsen i Stockholm?
Hm. Jag gillar klipporna i Kristineberg en sommarkväll, jag gillar skogen där jag växte upp på hösten, jag gillar alla gator första dagen på våren… jag vet inte. Jag är som sagt skitdålig på favoriter.

Är allt som vanligt?
Det beror väl på vad vanligt är. Är det som det var för två år sen? Nej. Är det som det var för ett år sen? Ja, typ, fast inte. Här hemma är det som vanligt på ett väldigt bra sätt, yrkesmässigt är det ganska annorlunda mot de senaste åren.

Ylva frågar:
Vilken typ av media konsumerar du helst? (Långfilm, böcker, dagstidningar, månadsmagasin, noveller, kortfilm…)
Och vad gillar du främst för kulturuttyck för direktkonsumtion (alltså för att se live)? (Balett, musikal, teaterdramor, opera, konstsim, poeisuppläsning…)

Det här med att behöva välja hela tiden! Jag gillar romaner och faktaböcker, långfilm, TV-serier. Fast också magasin, dagstidningar, bloggar, kortfilmer… Läser inte så mycket poesi eller noveller.

När det gäller live gillar jag nog bäst teater av massa olika slag. Musikal, drama, komedier — är lite dålig på extremexperimentellt, men det står jag för.

C säger: Jag håller för tillfället på att plugga till journalist och det skulle vara kul med ett inlägg med lite råd på vägen, sådär. Vad ska man tänka på? Vad är det roligaste/tråkigaste med att vara journalist? Hur tuff är branschen egentligen? Kommer man behöva flytta runt mkt? Hur är det att frilansa? Vad är dina tankar kring detta helt enkelt?

Oj. Det kan nog faktiskt bli ett eget inlägg, men vi kan köra lite snabba svar. Vad man ska tänka på är att det kan vara ganska strävsamt och tungt och oroligt. Det roligaste är alla spännande människor man träffar och historier man får berätta, det tråkigaste är nog att man sällan får vara kvar på roliga arbetsplatser. Det eller alla nej man får. Branschen är tuff, vet inte riktigt hur man ska kvantifiera det. Man kan behöva flytta runt lite, jag har både pendlat och flyttat, men det kan bero på massa olika saker. Frilansandet beror jättemycket på inom vilket område man skriver, vem man känner, vad man lyckas fixa för uppdrag, och hur man är som person. Just nu gillar jag friheten och möjligheten att göra lite olika saker, jag kanske tröttnar eller måste ändra mitt arbetssätt, vad vet jag. Mina tankar är lite överallt, så jag kanske skriver nåt längre senare som sagt.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s