Skip to content

Dag 28: Något du saknar

9 december, 2010

Jag saknar San Diego.  Absolut. Jag saknar de fysiska platserna — stranden, klipporna, Newport Avenue, kaféerna, alla ställen jag suttit och pratat och gått förbi och alla små butiker i Ocean Beach, innerstan där jag nästan aldrig var. Jag saknar människorna, alla vänner och främlingar, och jag saknar allt det vi gjorde. Poesiaftnar, oändliga repetitioner, oändligt fikande, promenader, djupa samtal. Jag saknar inte allt av den jag var, men delar av mig.

Men det jag saknar är en kronotop, en enhet rumstid, en bubbla som var då. Det är inte samma sak när jag åker tillbaka. Platserna har förändrats, jag har förändrats, andra har förändrats. Det är fint, det återskapar minnen, men det är annorlunda.

Senast jag var där var sommaren 2007. Jag och Handendär funderar på en amerikansk smekmånad (om jag inte blir för lack på nakenröntgen). Jag vill få visa honom en del av hur jag blev den jag är. Mina tonår. Mina platser, mina vänner.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. 12 december, 2010 9:33 e m

  Åh, jag älskar San Diego! Har en kompis som är ihop med en kille (som också är min kompis iof) som bor i ocean beach. Vi var där i februari och jag började DIREKT fundera på hur man på enklast sätt kunde bo i Kalifornien ett halvår eller så. Dör av en till slaskvinter!

 2. 13 december, 2010 3:42 e m

  Haha, jag och Mirijam hittade hittade inlägget nästan samtidigt! (jag kom hit via din kroppsbilder-blogg som är en helt fantastisk blogg, får jag säga!)

  Jag är alltså kompisen som har pojkvännen (långdistansförhållande av högsta grad) som bor i OB och ja, Newport är världens bästa gata! Älskar alla små butiker, älskar alla fantastiska konstverk som döljer de annars så tråkiga grå elskåpen/betongväggarna/lyktstolparna, älskar att äta fish tacos på South Beach och strosa längs stranden på väg hem till det lilla huset (som en gång var ett garage) ett stenkast från dog beach.

  När och var bodde du i OB?

  • 13 december, 2010 3:45 e m

   Jag bodde där 99-01, på Bermuda Avenue (den JÄTTEbreda gatan nästan precis innan klipporna, om man kommer från Newport-hållet.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s