Skip to content

Elak = rolig

8 oktober, 2010

Jag fortsätter att skriva krönikor i Aftonbladet; den här veckan handlar det om hur lätt det är att bli elak på internet.

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. gfield permalink
  8 oktober, 2010 1:25 e m

  Helt sjukt.
  Jag förstår inte hur det kan va så kul. Husfrun sitter som klistrad men jag kommer nog aldrig riktigt förstå hur det kan va så skoj att glo på.. är det inte roligare att se när folk gör nåt riktigt asagrymt coolt istället för gör bort sig som fan? :P

 2. Ylva permalink
  8 oktober, 2010 11:23 e m

  De som faktiskt vill lyssna på folk som kan sjunga kanske bara slår på radion istället?

 3. 9 oktober, 2010 11:56 e m

  Blev fett inspirerad och skrev ett inlägg om hur internetmobbing banar väg för en ny syn på människor och moral. Det är en jävligt relevant debatt tycker jag, för det ställer höga krav på den som sitter bakom skärmen att analysera hur det man skriver kommer tas emot av den andra parten, och medkännandet med andra blir kraftigt begränsat när vi inte interagerar direkt med varandra. Ansiktsuttryck och liknande är ju otroligt relevant när det kommer till empati, och det blir ju helt satt ur spel över internet.

  Läs gärna, jag tycker det blev bra.

  http://www.arsinoe.se/?p=5640

 4. Jack permalink
  12 oktober, 2010 1:17 f m

  Bra och viktig krönika. Var först rädd för att det skulle bli insparkande av öppna dörrar men det kändes inte så när man läste det ändå. Att lyfta fram enkelheten (och inte bara anonymitet) i att snabbt å smidigt smäda på nätet är en bra iakttagelse. Och med tanke på Tyler Clemente som tog livet av sig efter att någon streamat hans sexliv och Karen Owen (hon som lät den ganska elaka powerpointpresentationen över sina älskare spridas över hela världen ) känns det som att det ligger väldigt rätt i tiden att fundera över näthånandets konsekvenser. Jag har själv alltid tänkt att nätet speglar, tydliggör och förenklar grundläggande mänskliga behov av att kommunicera och att begrepp som näthat etc därför blir ganska missvissande och kontraproduktiva. Men spridningsmöjligheterna har nu på senare tid verkligen börjat få riktigt jobbiga konsekvenser. Det är inte bara en kopia av vanligt hån och mobbing som det ser ut irl. Näthånandet är något väsensskilt, vanskligt och något vi inte ännu verkar ha fått grepp om hur vi ska hantera.

Trackbacks

 1. Internetmobbingen banar väg för en ny människosyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s