Hoppa till innehåll

Nagellacks-DIY

4 april, 2010

En sak som efterfrågades när jag bad om förslag var tips på hur man får till nagellack. För mig har det handlat huvudsakligen om övning, men också några specifika knep. Det lättaste sättet att visa var att filma, så jag gjorde det. Varsågoda, här har ni mina söta tjocka små händer. (Ugh, jag fick lite handkomplex faktiskt. Inte bra vinkel.)

(Det jag säger på slutet är ”Lycka till!” fast enligt Handendär låter det som ”Vilket är-” vilket han i och för sig kanske har lite rätt i. Och som vanligt säger jag borste när jag menar pensel. För mycket engelska bloggar och videor i mitt huvud, gissar jag.)

Underlacket heter alltså NailTek och överlacket Seche Vite; jag köpte båda på head2toebeauty men de finns också på ebay.

4 kommentarer leave one →
 1. 4 april, 2010 10:42 f m

  Åh så fint. Jag har precis sånna händer och naglar som du inte har, det vill säga långa och smala (speciellt naglarna, de är stora och långa även när de är nyklippta) . Iallafall, vad jag ville säga är att nagellack alltid ser hemskt pretentiöst ut på mina naglar. Damigt. Som om jag försöker vara elegant och inte lekfull. Mina naglar tar sig själv på för stort allvar. Så jag har gett upp. Men när jag ser dina fina matchade färger blir jag sugen på att prova igen. Kanske grönt skulle funka? Fast helst skulle jag vilja ha avskavt rött…åååå det är ju så fint.

  • 4 april, 2010 10:43 f m

   Jag tror det handlar om att vänja sig. Eller så kompenserar du genom att knäppa ur åt andra hållet med färger som definitivt inte är damiga?

 2. 4 april, 2010 11:51 e m

  Men jag har aldrig förstått en sak – Seche Vite och liknande, tar de inte åt sig nyans av det färgade lacket? Det har alltid hänt mig när jag testat med överlack, visserligen av billigare varianten, så därför har jag lagt ned.

  • 5 april, 2010 10:45 f m

   Jag väntar någon minut så det hinner torka en aning, då fastnar inte det färgade lacket i borsten. Jag har aldrig råkat ut för att det tar färg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s