Skip to content

Nähäää…

29 oktober, 2008

Hur många gånger ska det vara en nyhet att djur också har homosex?

Intressantare är väl isåfall att titta på hur gamla tiders naturfilmare översatt allt ens vagt sexuellt (homo- eller inte) med typ att markera flockposition eller hälsningar; och inte bara omtolkade beteende att passa in i kärnfamiljsnormen, utan också ibland bara hittade på.

Eller att man bestämde att hyenan var feg – ljug och båg – för att den var ful. För att den var ful.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. 29 oktober, 2008 12:10 e m

  Och dessutom för att den passade dåligt in i en patriarkal världsbild med sina ledarhonor med pseudo-kukar. För övrigt det enda djuret som INTE får vara med i Disneys hela-världen-hänger-ihop-smörja Lejonkungen. Får icke vara med i vårt ekosystem, punkt. Jag har alltid gillat hyenor.

  Hej Julia, jag heter Anders och är gift med din vän Victoria. Jag är nybliven medlem i den globala blogg-sekten (och älskar det! Precis det lilla pyssel, lätt att gå i och ur, som jag behöver här i pappaledigbubblan) och fick tips om din blogg av henne. Och den är ju faktiskt alldeles fantastisk! Politisk, personlig, spretig och väldigt väldigt rolig. Dessutom med en uppsjö av bra kommentrarer. Kommer garanterat att titta in här igen!

 2. 29 oktober, 2008 1:12 e m

  Hej Anders i pappabubblan; tack för fina ord!

 3. Tobbe S permalink
  29 oktober, 2008 8:37 e m

  Att en hund kan jucka på allt ifrån stolsben till gosedjur vet väl de flesta. För andra, sådana som varit utanför tullarna, är det en självklarhet att djur har brunstperioder. Under ”brunsten” letar de flesta djuren desperat efter en partner att para sig med. Det är under brunsten som djur kan ge sig på exemplar av sitt eget kön. De letar alltså efter en partner av det andra könet när de här beteendena uppenbarar sig. Man behöver inte vara biolog för att känna till detta. Det räcker med att ha bott på landet eller att ha orkat läsa lite om djurs bettenden. Inget för journalister på slaskpressen eller Patriciabesökare m a o. Det står, för all del, alla fikusar fritt att jämföra sig med brunstiga djur, men är inte det att hoppa ur askan och i elden, ur debattsynpunkt?
  /TS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s