Hoppa till innehåll

Lolrus can has bukkini

30 juli, 2008

Aftonbladet rapporterade häromdagen om en brittisk undersökning som visar att 80 procent av de tillfrågade kvinnorna mellan 18 och 24 inte vågar visa sig i bikini. (Följt av den lätt förvirrande formuleringen ”Förkrossande 85 procent föredrar att i stället trä kroppen i en heltäckande baddräkt.” 85 procent av de som inte vågar visa sig i bikini, antar jag, men vad är det som är så förkrossande med det? Är o-solad mage ett tecken på samhällets förfall och kvinnans förtryckthet? Det innebär ju i alla fall att de vågar gå och bada. Eller?)

Sen har man pratat med några tjejer på stranden i Sverige, som nickar och håller med – folk vågar inte gå och bada. (Eftersom det är ohippt med baddräkt så stannar svenskorna hemma helt och hållet, tydligen.)

Jag blir beklämd. Och klämd – det är trångt i tjockisgarderoben. Och varmt. Så jag kliver ut. Hej hej.

Det finns säkert de som tycker att jag inte borde visa min stötdämpande lekamen på stranden alls, och helt klart inte i bikini, men det skiter jag i. Jag gillar att bada. Då tänker jag göra det. Jag har inte ork att bry mig om vem som störs av min fantastiskt oestetiska existens. Helt oavhängigt om folk tycker jag är snygg – vilket det, hör och häpna, faktiskt finns de som gör – tänker jag leva mitt liv lite som jag vill. Klart jag har nojor med jämna mellanrum, men det ska fan orka beskära sin tillvaro bara för att jag gillar Ben&Jerry’s.

Om någon jag kan tänkas gå och bada med blir plötsligt överraskad, när jag klär av mig, av att jag inte ser ut som Gisele Bündchen under mina kläder så får det stå för dem och deras slutledningsförmåga. Och om chanserna att ragga på stranden (vilket jag inte har några större planer på) blir sämre så är det väl sak samma – om syftet är att bli naken vore det väl synd att släpa hem någon som springer i överraskad fasa när det gäller. Jag är inget om inte praktiskt sinnad.

(Sen varför Del Monte beställt undersökningen vet jag inte. För att få oss att banta med ananasjuice, antagligen.)

12 kommentarer leave one →
 1. 30 juli, 2008 12:36 e m

  Att Del Monte beställt undersökningen var ju roligast av allt.

  Annars håller jag helt med dig om förvirringen ang bikini/baddräkt-konflikten. Är det alltid ett självändamål att gå till stranden i så lite kläder som möjligt? Om man tycker att man är snyggare i baddräkt kan man väl få bada i den utan att det är Förkrossande? Det behöver kanske inte vara nationell självförtroendekris.

 2. 30 juli, 2008 2:18 e m

  Haha ja om någon inte kan fördra ens kropp hade man väl ingen riktig chans till framtida samliv ändå!

 3. 30 juli, 2008 2:25 e m

  Kanske om man bara gör det i mörkret och med tjocka vantar… men hur kul verkar det?

 4. 30 juli, 2008 3:47 e m

  Don’t knock it…

 5. 30 juli, 2008 11:36 e m

  Jag har en svart baddräkt som jag har använt sedan typ fem år tillbaka och som jag tyckte var en miljard gånger sexigare än bikini redan innan baddräkt blev inne. Typ förra året och framför allt iår, alltså. Fast de moderiktiga modellerna är rätt öppna och min är sådär enkel och tänkande med bar rygg och korsband.
  men även om den är rätt täckande måste jag raka bikinilinjen för att kunna använda den med värdighet (ja, dumt, egentligen), så när jag nyligen ändå behövde skaffa tvådelad badklädsel köpte jag bikinitopp och killshorts. nte badtestat än, emn killshorts har fickor. Jusstja, det ska jag blogga om…

 6. 31 juli, 2008 8:59 f m

  eff: Men JÄMT? Och BARA? Jag gillar ju omväxling.

  Tanja: Hasseluddens baddräkter är världsabästa förutom att de inte ger jättemycket stöd för bysten. Men nu har ju du sådär SMÅ bröst, så det kanske är OK.

 7. Filippa permalink
  31 juli, 2008 10:46 f m

  Ah! Hatar bikinitider. Att glatt spatsera runt på stranden i dem är väl det minsta problemet. Frågan är snarare var man hittar att köpa skiten! Fattar inte att det ska vara så svårt att göra bh:ar till kvinnor med litet större boobs. Herre Gud, vilka sorgliga påsar med axelremmar på som de flesta affärer erbjuder. Fram för mer forskningsanslag inom detta viktiga område!!!

 8. 31 juli, 2008 11:02 f m

  Det gäller ju även icke-bad-bh-ar. ”Du har stora bröst, du ska inte vilja ha tunna eller åtsittande kläder, så vi gör massa fula spetsar och sömmar, OK?”

  Jag har haft tur på Lindex och Twilfit, men den senaste hittade jag faktiskt på Cubus.

 9. Tove permalink
  31 juli, 2008 2:32 e m

  Ååå, Hasseludden…och deras baddräkter. Längtar! Till båda!

  Och Tanja, det där med regnskogen som måste ansas, smart att ta killshorts. Har inte ens tänkt så långt utan står där med den j&%€%€la rakhyveln varje år och efter det med en massa röda prickar. Vad är bäst liksom? Pest eller kolera? Bättre förr när jag inte fattade allvaret i utstickande hår. Måste blogga om detta!

Trackbacks

 1. (Man får scrolla förbi om man vill.) « Julia Skott - pangbrud och skjutjärnsjournalist.
 2. Man ska älska alla barnen lika mycket, tror jag « Julia Skott - pangbrud och skjutjärnsjournalist.
 3. Tjåkis, en introduktionsföreläsning « Julia Skott – pangbrud och skjutjärnsjournalist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s