Skip to content

Note to self.

13 januari, 2008

Jag sitter och stalker-läser mig igenom Emma Gray Munthes arkiv (och kanske tittar på D.E.B.S, som är så där dålig-rolig, och om den fortsätter vara så dykealicious som första halvtimmen antyder kanske jag blir lycklig) och någonstans på vägen kom jag på att jag har nog inte läst en bok om film på ett år. Jag har läst enorma mängder texter på nätet och i tidningar, men inga tjocka ihopsatta böcker. Jag saknar att gå omkring och botanisera och peta och hitta böcker jag inte ens visste att jag absolut behövde läsa. När jag skrev uppsatser fick jag ibland panikläsa böckerna jag faktiskt behövde läsa, ibland mitt i natten, för att jag fått med mig hem och fastnat i något helt annat.

Jag ska pallra mig iväg till Filmhuset snarast, tror jag, medan mitt bibliotekskort fortfarande gäller, och sen när jag får lite pengar ska jag gå och peta i butiken. Den är helt underbar – jag hittar alltid så mycket filmer och böcker att jag måste påminna mig själv om att bara för att min prioriteringslista har mat-och-tak-och-dylikt lägre än John Waters så betyder inte det att mina gäldenärer kommer le och acceptera.

Tillägg: Textaren envisas med att översätta ”you’re into her” och variationer därpå till ”du har charmat henne”. Va? Objekt-subjekt, inte så noga?

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s